sdfsdfdsfsfdsfdfd

Deze website wordt beheerd door:
Frans Mulder

Sitemap

©
Griekenland met de camper

Website laten maken door Best4u Group

De Heenreis via Italië

Er zijn twee manieren om met de camper naar Griekenland te reizen: helemaal over land door (vooral) voormalig Joegoslavië en via Italië met boot over zee.

Sinds de oorlog in voormalig Joegoslavië zijn bootreizen steeds populairder geworden. Wij deden dat tot en met 2011 en vertrokken de laatste jaren daarvan altijd uit Venetië. Andere mogelijkheden worden besproken op de pagina over zee naar Griekenland.

Om in Venetië te komen zijn er twee routes: via Zwitserland en via Oostenrijk. Beide zijn mooi, beide zijn ongeveer even lang rijden, beide gaan over bergen, op beide moet je tol betalen, dus: kies zelf maar. In twee dagen zijn de 1200 km goed te doen, drie is nog comfortabeler.

Waar overnacht je onderweg?

In Duitsland is een groot netwerk van stellplatzen voor een korte overnachting. Soms moet je een klein bedrag betalen (3-8 euro), soms is het helemaal gratis. In Oostenrijk en Zwitserland zijn dit soort voorzieningen veel minder.

Wat doe je bij aankomst in Venetië?

De campings, maar ook de camperplaats bij Venetie (€ 20,- per 12 uur) zijn beide schandalig duur. Een mooi alternatief is het middeleeuwse stadje Treviso op 36 km afstand. Even buiten de stadsmuur, aan de oostkant van de stad, is een kleine (gratis) camperplek, met water en mogelijkheid om te lozen. 's Avonds lekker eten op het plein in de stad. De volgende dag is het nog geen 45 minuten rijden naar de haven van Venetië.

Voorzieningen:

Camperplaats, drinkwater, vuil water en toilet lozen.
GPS: N45 40 12.1 E12 15 28.2 .
Bezocht in 2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006.

Route door Duitsland

In 2012 reden we voor het eerst weer over land, via KroatiŽ, Montenegro en AlbaniŽ. Informatie over die reis vind je op aparte op de pagina Overland 2012.

Route door Zwitserland

Route door Oostenrijk