Vrij camperen

aanvullingen op in de website beschreven plaatsen, of nieuwe plaatsen.
Plaats reactie
Walter
Berichten: 70
Lid geworden op: vr nov 14, 2003 8:47 pm
Locatie: Limmen

Vrij camperen

Bericht door Walter » za sep 30, 2006 10:02 am

Wij hebben in september helaas moeten constateren dat vrij camperen blijkbaar steeds lastiger wordt.

Op de Peloponnesos controleert de politie regelmatig en de boete (na een eerste waarschuwing en wegsturen) bedraagt Euro 147,- per persoon.

Wij hebben camperaars gesproken die zelfs waren weggestuurd van havenkades in diverse dorpen.

Zelf hebben we geluk gehad en hebben geen politie gezien. Wel waren ze bijv. in Elia en Loutra Kounoupeli enkele dagen voordat wij aankwamen geweest en hadden de campers weggestuurd.

Gebruikersavatar
Guus63
Berichten: 3
Lid geworden op: za jul 26, 2008 11:45 am
Locatie: Heraklion
Contacteer:

Re: Vrij camperen

Bericht door Guus63 » za jul 06, 2013 6:34 pm

Wij verhuren campers op Kreta en onze klanten hebben nog nooit last gehad van de politie of lokale bevolking. Maar er zijn op Kreta dan ook ongelooflijk veel mogelijkheden!
Wel hoorden we van campinghouders dat ze via hun bond om aanscherping hebben gevraagd bij het Ministerie van Toerisme. Dat zal dan voor heel Griekenland gelden. We verzoeken onze klanten om niet naast/in de buurt van een camping te gaan staan. Wij zijn blij dat er campings zijn en regelmatig maken klanten regelmatig gebruik van. Groet, Guus Vergnes, http://www.camperopkreta.nl
Ontdek onbekend Kreta, huur een camper. [url]http:/CamperOpKreta.nl[/url]

Amstel
Berichten: 7
Lid geworden op: di mei 07, 2013 9:29 am
Locatie: Orust, Zweden
Contacteer:

Re: Vrij camperen

Bericht door Amstel » za nov 02, 2013 7:34 pm

Het is nu 2 November en vrijwel alle campings zijn dicht. Sinds drie weken staan we alleen maar vrij. Twee keer met de politie gesproken en een keer met de coastguard. We mogen staan waar we willen. Ze vragen beleefd hoeveel personen we zijn en waar we vandaan komen. "Be careful for criminals!" zeggen ze. "Are there criminals in Greece?" vragen we, en dan rijden er weer twee lachende agenten verder. Meestal staan we dan wel op plekjes waar we under hoogseizoen niet eens op de gedachte zouden komen, daar te staan. Ook de befolking is alleen maar vriendelijk nieuwschierig. Nog steeds veel zon en we zwemmen twee keer per dag in zee, vaak samen met de overwegend vrouwelijke befolking die rustig een half uur in 't water lange conversaties hebben. Jammer dat we dat niet verstaan. :)
Groeten, Julian

Harma
Berichten: 88
Lid geworden op: wo apr 14, 2004 9:40 am
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Vrij camperen

Bericht door Harma » wo jun 18, 2014 9:22 pm

Wij staan momenteel op camping Akrata beach, gistermorgen hebben 2 Nederlanders die met hun camper 2 nachten op een verlaten stuk naast de camping stonden een boete gekregen van 600 euro.

Gebruikersavatar
Frans Mulder
Berichten: 339
Lid geworden op: do dec 01, 2005 8:15 pm
Locatie: Bilthoven
Contacteer:

Re: Vrij camperen

Bericht door Frans Mulder » do jun 19, 2014 12:10 pm

Dag Harma, dank voor je bericht!
Kun je iets meer vertellen? Tot nu toe was het bericht altijd dat er bijvoorbeeld nooit beboet werd zonder waarschuwing, is dat in dit geval niet gebeurd?
We hadden wel al begrepen dat beboett (kon) worden als je binnen 3 km van een camping gaat staan.
Groet,
Frans Mulder
beheerder
info@griekenlandmetdecamper.nl

Harma
Berichten: 88
Lid geworden op: wo apr 14, 2004 9:40 am
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Vrij camperen

Bericht door Harma » do jun 19, 2014 4:36 pm

Ik kan niet vertellen of ze een waarschuwing hebben gehad, maar er werd op de camping volop over gesproken dat het wel heftig was.

myran1963
Berichten: 9
Lid geworden op: vr jul 01, 2011 7:35 pm

Re: Vrij camperen

Bericht door myran1963 » ma jul 14, 2014 10:19 pm

Wij zijn net weer terug van een heerlijk reis naar onze favoriete Griekenland. Dit keer over land, de meest bekende route gereden en nog ruim twee weken in Noord Griekenland gestaan. Hieronder even een korte opsomming met onze bevindingen:
- Sagiada -> geen enkel probleem
- Plataria -> geen enkel probleem
- Ammoudia -> zeer onrustig, geen prettige sfeer. Zeker misstanden door camperaars (riet kappen voor aanleg boot/Toilet in rivier legen) Maar ook snachts is er achter onze camper een toeristenboot gestolen die gebruikt is om een grote groep vluchtelingen naar zee op een vrachtschip te verplaatsen. De politie heeft nog een groep vluchtelingen in Ammoudia opgehaald die om een of andere reden achtergebleven zijn. Geen fijne gedachte dat zoiets achter je camper gebeurd en ontzettend triest het gebeuren rondom de vluchtelingen (Syrie?) te zien. Snel weggegaan omdat we via de restaurant eigenaar hoorde dat binnen de gemeente er veel weerstand is tegen de campers. Dat begrijpen wij heel goed gezien het soms ronduit associale gedrag van mede camperaars. Jammer van zo een mooie plek. Dit was de tweede keer van de vier keer dat we hier waren dat de sfeer onrustig en niet echt prettig was. Hier hoorden wij overigens ook van menige mede camperaar dat zij weggestuurd waren bij Kanali en ten zuiden van Mitikas en op Lefkas. Waar precies konden wij echter niet achterhalen.

Wij zijn vervolgens ten noorden van Mitikas gaan staan dicht bij een lounge/strand tent. Vier dagen gestaan, geen enkel probleem. Veel hondjes maar alleen maar gezellig.

Kortom, wij hebben het alleen maar van horen vertellen en daarbij de opmerkingen dat hier eigenaren betrof van campers van een maatje meer. Wellicht dat dat ook mee speelt? Geen idee. Wij hebben geen enkel probleem ondervonden. Regelmatig politie voorbij zien rijden. En inderdaad het bekende zwaaihandje (zelfs bij Sagiada waar toch duidelijk het overbekende No camping vooraan de weg staat).

Frans, als je dit nog leest, prettige vakantie!

Groeten van Peter en Myran

Gebruikersavatar
Frans Mulder
Berichten: 339
Lid geworden op: do dec 01, 2005 8:15 pm
Locatie: Bilthoven
Contacteer:

Re: Vrij camperen

Bericht door Frans Mulder » di aug 05, 2014 11:33 am

Peter en Myran,
Dank voor jullie uitvoerige bericht!
Triest dat Ammoudia zo is verworden. Er waren vorig jaar ook al berichten over vergiftiging van honden. Het strand en de omgeving zijn nog steeds prachtig. Wij waren er een aantal jaren geleden wel al bang voor.
Wij trekken nu bijna door Kreta en daar is vrij staan geen enkele probleem, zelfs niet als om de hoek een camping is. Een paradijs. Maar dat kunnen jullie op het blog op de wensite lezen.
Groet,
Frans Mulder
beheerder
info@griekenlandmetdecamper.nl

Plaats reactie