Campings op Kreta

beschrijving en beoordeling van campings in Griekenland en vooral geschiktheid voor campers (voorzieningen etc)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Frans Mulder
Berichten: 339
Lid geworden op: do dec 01, 2005 8:15 pm
Locatie: Bilthoven
Contacteer:

Campings op Kreta

Bericht door Frans Mulder » za okt 18, 2003 9:25 am

Op de website kun je het tussen de regels door wel lezen: We zijn niet erg onder de indruk van de campings op Kreta. Ze zijn vooral ingesteld op rugzaktoerisme. Niets mis mee, ook wij gingen er in 1977 zo heen. Maar voorzieningen voor campers zijn er niet. Dus geen plek om je wc, laat staan je afvalwater te lozen. Verder is een groot deel van de plekken niet bereikbaar voor campers die hoger zijn dan 2 meter. Nee om daar nou gemiddeld € 25 voor te betalen. Iemand andere ervaringen?
Groet,
Frans Mulder
beheerder
info@griekenlandmetdecamper.nl

Walter
Berichten: 70
Lid geworden op: vr nov 14, 2003 8:47 pm
Locatie: Limmen

Bericht door Walter » zo sep 26, 2004 1:56 pm

Wij hebben op de afgelopen weken op een (heel klein) aantal campings op Kreta gestaan. Voor de rest alleen vrij gestaan.

Algemene ervaringen : beperkt geschikt voor campers.

De toiletcassette lozen kon overal, voorzieningen voor het lozen van de vuilwatertank waren nergens aanwezig.

Goede ervaringen met camping No Problem bij Agia Galini (ook uitstekend restaurant) en camping Mithimna bij Drapanias (zeer ruime plaatsen). Ronduit slecht met camping Gournia Moon bij Agias Nikolaos (grote aantallen dichte en zelfs open vuilniszakken op het strandje van de camping en in de zee).

Ton den Boer

Kreta

Bericht door Ton den Boer » wo nov 03, 2004 9:10 am

Hallo , wij zijn net terug van een rondreis door Kreta, is ons heel goed bevallen, We hebben iedere nacht vrij gestaan , het is een heel mooi eiland waar je met camper heel veel rust kunt vinden.
Het leegmaken van de vuilwatertank en het toilet hebben wij steeds gedaan bij de diverse afvalbergen. ook water kun je er overal tanken. Vriendelijke groeten
ton.

Pieter
Berichten: 3
Lid geworden op: wo mar 08, 2006 4:52 pm
Locatie: Amsterdam

Bericht door Pieter » vr mar 10, 2006 5:15 pm

Wij willen een Camper huren in Kreta en een week met de Camper Kreta bekijken. Zijn er naast No Problem bij Agia Galini en camping Mithimna bij Drapanias nog Campings aan te raden die een beetje geschikt zijn voor de Camper?

Gebruikersavatar
Frans Mulder
Berichten: 339
Lid geworden op: do dec 01, 2005 8:15 pm
Locatie: Bilthoven
Contacteer:

Bericht door Frans Mulder » vr mar 10, 2006 5:26 pm

Dag Pieter,
De meeste campings zijn vooral gericht op rugzaktoeristen en daarom minder geschikt voor campers. Daarentegen zijn de ervaring van zowel mijn-medemoderator als van mijzelf dat vrij kamperen nergens zo gemakkelijk gaat als op Kreta, gewoon omdat er erg weinig campers rijden. We zijn bv nooit weggestuurd. Suggesties voor de plekken vind je op de website. Zie ook het eerdere bericht hierboven.
Groet,
Frans Mulder
beheerder
info@griekenlandmetdecamper.nl

Hellas
Berichten: 1
Lid geworden op: vr mei 26, 2006 9:54 am

Re: Kreta

Bericht door Hellas » vr mei 26, 2006 10:02 am

Ton den Boer schreef:Hallo , wij zijn net terug van een rondreis door Kreta, is ons heel goed bevallen, We hebben iedere nacht vrij gestaan , het is een heel mooi eiland waar je met camper heel veel rust kunt vinden.
Het leegmaken van de vuilwatertank en het toilet hebben wij steeds gedaan bij de diverse afvalbergen. ook water kun je er overal tanken. Vriendelijke groeten
ton.
Niet echt een voorbeeld van de sympathieke motorhometoerist. Een toiletcassette legen bij de afvalbergen! Beschamend ! Doe zo voort en men zal de motorhomerijders gauw met een scheef oog bekijken. Volgens mij begrijp je de camperfilosofie niet echt.

Gebruikersavatar
Guus63
Berichten: 3
Lid geworden op: za jul 26, 2008 11:45 am
Locatie: Heraklion
Contacteer:

Re: Campings op Kreta

Bericht door Guus63 » za jul 26, 2008 12:19 pm

Hallo Kreta-gangers,
ben bezig om de campings op Kreta in kaart te brengen. Ze zijn georganiseerd in een samenwerkingsverband. Enkele campings hebben redelijke voorzieningen (volgens Griekse maatstaven hoor!). Zo kan je prima staan in Rhethymnon, Gouves, Sissi en Agia Galini. Zie mijn website http://www.camperopkreta.nl voor meer informatie onder tab 'mooie routes'.
Maar zelf vind ik vrij camperen het leukst en veelal wordt je door de locale bevolking alleen maar toegejuigd. Plekjes zat al is het wel verstandig om niet te laatr naar een goede plek te zoeken. Groeten, Guus
Ontdek onbekend Kreta, huur een camper. [url]http:/CamperOpKreta.nl[/url]

Plaats reactie