Honden in Griekenland, trieste berichten!

voor algemene vragen over Griekenland met de camper
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Frans Mulder
Berichten: 339
Lid geworden op: do dec 01, 2005 8:15 pm
Locatie: Bilthoven
Contacteer:

Honden in Griekenland, trieste berichten!

Bericht door Frans Mulder » wo jul 27, 2011 2:14 pm

Binnen één week kreeg ik van twee mensen een triest bericht over het vergiftigen van honden. Ik neem ze hier op en hoop dat hondenbezitters er iets aan hebben:
Eerste bericht:
"Dit voorjaar zijn we voor de derde maal met ons campertje naar Griekenland gereisd, samen met onze twee honden. We verbleven daar 2 maanden.
Het is zonder twijfel wat ons betreft de mooiste bestemming – vrij staan langs de stranden – een bijzonder vriendelijke bevolking en een schitterende
natuur. Maar daarnaast moeten we ook accepteren wat ons minder welgevallig is zoals het eigen nest vervuilen door de Griekse bevolking en hun
houding ten opzichte van hun dieren. Zwerfhonden zijn er inderdaad een probleem dat ontstaan is door de attitude van de Grieken tegenover dieren.
Huisdieren en afval worden gedumpt in de vrije natuur. Wanneer men de aanwezigheid van die dieren als hinderlijk gaat ervaren worden rigoureuze
maatregelen getroffen om aan de situatie het hoofd te bieden. Vergiftiging is een van de oplossingen.
Wij hebben zelf ervaren dat een van onze honden, een grote Akbash uit Turkije, na het eten van iets bij een strand zeker twee dagen doodziek was, maar er gelukkig bovenop kwam. Niet zo gelukkig was een echtpaar van Texel dat met twee Beagles dit voorjaar op Salandi beach kampeerde. Bij het uitlaten
van de honden ’s avonds scharrelden die achter wat struiken en stierven binnen de kortste keren. Toevallig waren wij kort daarvoor ook op Salandi beach
geweest. Wij waren daar snel vertrokken omdat na de eerste nacht wij naast onze camper een dode hond aantroffen die er de avond daarvoor niet lag (heer K., naam bij ons bekend)
Tweede bericht:
"Dan even wat anders, ik wil het volgende niet zomaar op het forum plaatsen en laat het aan jou over of je dit op je website gemeld wil hebben. Wij zijn bij toeval mensen tegengekomen die wij 2 jaar geleden in Ammoudia ook ontmoet hebben. Leuk natuurlijk maar bij aan onze vraag, waar is Bella, jullie hondje? kregen wij het volgende te horen. Bella is 2 jaar geleden in Ammoudia door een van de taverna eigenaren vergiftigd. Vanuit de auto is worst gegooid en het hondje was binnen 5 minuten overleden. De griekse dame is door andere bewoners van het dorp als de dader aangewezen en je begrijpt een rel, burgemeester en alles erbij. De volgende dag zijn alle campers als een gebaar naar de gemeente vertrokken en het schijnt ook on de engelse sites te staan. (M.,naam bij ons bekend)
Groet,
Frans Mulder
beheerder
info@griekenlandmetdecamper.nl

MonRoe
Berichten: 71
Lid geworden op: zo jul 08, 2007 9:00 am
Locatie: lansingerland
Contacteer:

Re: Honden in Griekenland, trieste berichten!

Bericht door MonRoe » do jul 28, 2011 6:37 am

Heel triest allemaal als het je overkomt.
Het hondenprobleem is groot in Griekenland, wij vonden het trouwens dit jaar erg meevallen en kregen te horen in karovostasi, dat in de winter de meeste honden worden gevangen en afgemaakt, omdat het probleem te groot is.

Voor de toeristen kan ik maar 1 ding aanbevelen, hou je hond continu aan de lijn, op die manier heb je controle over je dier en scharrelt die niet ergens rond met de kans iets te eten wat kwaad kan.

Harma
Berichten: 88
Lid geworden op: wo apr 14, 2004 9:40 am
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Honden in Griekenland, trieste berichten!

Bericht door Harma » do aug 04, 2011 11:19 am

Wij vonden het aantal zwerfhonden dit jaar ook nogal meevallen.
Even goed hebben wij onze eigen hond altijd aan de lijn en in onze buurt.

Afmaken betekend in Griekenland vaak dat ze worden vergiftigd met rattengif, wat een vreselijke en pijnlijke manier is om te sterven.
Dit hoorden van een Nederlands vrouw die een souvenirswinkel heeft in Kala Nera (Pilio), zij is op deze manier zelf al 12 honden kwijt geraakt en durft vanwege het terug kerende leed niet opnieuw een hond in huis te nemen.

Tijdens onze terugreis op de boot (Anek) waren er Duitse mensen aan boord met een volledig aangepaste camper met airco en benches, die 47 zwerfhonden en 3 poesjes mee hadden om naar nieuwe baasjes te brengen in Duitsland.
Dit was af en toe best veel lawaai, maar als je weet dat deze dieren een fijne toekomst tegemoet gaan neem je dat op de koop toe.

Amstel
Berichten: 7
Lid geworden op: di mei 07, 2013 9:29 am
Locatie: Orust, Zweden
Contacteer:

Re: Honden in Griekenland, trieste berichten!

Bericht door Amstel » di mei 07, 2013 10:24 am

Wij zijn van plan, met de hond, in Griekenland te overwinteren en laten ons niet afschrikken door vergiftigingsverhalen maar slaan het ook niet in wind.
Wij hebben goede ervaringen van zwerfhonden in Portugal en op Sicilien. Helemaal geen problemen, alleen aardige hondjes. :) Tenslotte gebeurt het vergiftigen van een hond/kat ook wel eens in noordelijker Europa. Het is vaak een kwestie van toezicht op je hond te hebben!
Het feit dat er veel zwerfhonden rondlopen maakt ook de kans op vergift in de omgeving minder. Of hebben die honden, net als ratten, geleerd het vergiftigde eten te mijden? De voorgaande verhalen zijn al weer en paar jaar oud. Mijn vraag is eigenlijk: Zijn er 2012-2013 nog steeds veel zwerfhonden, meer of minder als de jaren daarvoor?
Groet, Julian

Harma
Berichten: 88
Lid geworden op: wo apr 14, 2004 9:40 am
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Honden in Griekenland, trieste berichten!

Bericht door Harma » wo mei 08, 2013 10:37 pm

Laat je zeker niet afschrikken.
Wij hadden vorig jaar het gevoel dat er weer minder zwerfhonden waren.
We zullen zien hoe het dit jaar is. Onze hond gaat gewoon weer fijn mee.

Over het algemeen zijn honden van toeristen overal welkom.

Plaats reactie