DE HEENREIS

Er zijn twee manieren om met de camper naar Griekenland te reizen: over land door (vooral) voormalig Joegoslavië, eventueel Montenegro en Albanië, en via Italië met boot over zee.

Sinds de oorlog in voormalig Joegoslavië zijn bootreizen steeds populairder geworden. Wij deden dat tot en met 2011 en vertrokken de laatste jaren daarvan altijd uit Venetië. Andere mogelijkheden worden besproken op de pagina  over zee naar Griekenland.

Vanaf 2012 zie je dat er steeds minder veerboten zijn door de crisis. Wij hebben toen weer twee keer over land naar Griekenland gereden. De beschrijving hiervan vind je op de pagina  over land naar Griekenland.

Om in Italië te komen (bijvoorbeeld Venetië) zijn er twee routes: via Zwitserland en via Oostenrijk. Beide zijn mooi, beide zijn ongeveer even lang rijden, beide gaan over bergen, op beide moet je tol betalen, dus: kies zelf maar. In twee dagen zijn de 1200 km goed te doen, drie is nog comfortabeler.

heenreis 2
heenreis 1

Waar overnacht je onderweg?

In Duitsland is een groot netwerk van stellplatzen voor een korte overnachting. Soms moet je een klein bedrag betalen (3-8 euro), soms is het helemaal gratis. In Oostenrijk en Zwitserland zijn dit soort voorzieningen veel minder.