VRIJ KAMPEREN

Vrij kamperen is nog steeds heel goed mogelijk in Griekenland, al is het officieel verboden. Maar de politie kan het verbod gebruiken als je er een rotzooi van maakt. Feit is dat in de zomervakantie veel mooie plekjes al door Grieken bezet zijn.

Sommige jaren merken we dat de Griekse politie lastiger is geworden. Soms wordt je zonder reden weggestuurd, soms omdat de plaatselijke bevolking klaagt.

Tip: blijf vooral heel rustig tegen de Griekse politie, dan is er veel onderhandelbaar, bv:

- Ik kampeer niet maar ik overnacht/parkeer (geen luifel uit en geen tafels buiten)
- Morgen zal ik weggaan
- etc

In andere jaren merken we dat de politie juist weer veel gemakkelijker is geworden en staan de bekende plaatsen helemaal vol.

Ga vooral zelf op ontdekkingstocht. Als je vanaf de weg een mooi strand ziet liggen, of juist nog niet ziet liggen, neem eens een afslag over zo'n zandpad.

DISCLAIMER:

Vrij kamperen is feitelijk verboden. Het gaat dus op een heleboel plaatsen echt om gedoogplekken. Houdt daar altijd rekening mee. Wij nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele boetes die uit het gebruik van de plaatsen op deze website voortkomen.

(Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij nog geen mensen hebben ontmoet die echt een boete hebben gekregen)

Op deze website vind je veel plaatsen die wij zo hebben ontdekt. Soms gebruikten we onderstaand Duits boekje van Schultz (www.womo.de). Er zijn drie delen, één voor Noord Griekenland, één voor de Peleponessos en één voor Kreta. Ook de Nederlandse gids Facile en Route (www.facilemedia.nl) geeft tegenwoordig veel informatie over Griekenland. Zij lijken daarbij veel gebruik te maken van deze site.....

 

 

INTERESSANTE WEBSITES WAARIN OOK GRIEKSE CAMPERPLEKKEN STAAN BESCHREVEN:


De voormalige camperpagina Peloponessus van Nico Bloot heet nu Griekenland Camperland en bevat zeer veel nuttige informatie, o.a. een verzamelpagina metovernachtingsplaatsen.


Een camper huren kan ook in Griekenland


En ook op het eiland Kreta


De meest complete informatiebron over Griekenland in de Nederlandse taal is de zeer goed onderhouden site van de Griekse Gids.


Een hele uitgebreide site met camperplaatsen, basis voor het in 2010 verschenen NKC boek. Jammer dat Griekenland zo onderbedeeld is. Heeft te maken met het feit dat men principieel geen gedoogplaatsen opneemt.