OVER ZEE NAAR GRIEKENLAND

Op deze pagina vind je informatie over de overtocht met de boot van Italië naar Griekenland.
Je kunt vanaf verschillende plaatsen in Italië vertrekken. Het meest populair bij mensen met campers is ANCONA.
In Griekenland kom je dan aan in IGOUMENITSA (Noord-Griekenland) of in PATRAS(voor het zuidelijk deel van Griekenland). Duur van de overtocht: 20-23 uur.

Bij een aantal maatschappijen kun je met camper en caravan "kamperen aan boord".
Dit betekent dat je een plekje krijgt op een groot dek, met open ramen aan de zijkant, soms zelfs op het open dek. Je krijgt (soms) elektriciteit en er zijn (soms) douches voor de kampeerders.
Je mag niet koken, maar je kunt van de restaurants gebruik maken. Het eten en vooral de drankjes zijn relatief duur.

Wij hebben vele jaren met plezier gereisd met Minoan Lines. Dit was een Kretenzische maatschappij, die vanuit Irakleion werd gerund.  Vanaf 2012 lijkt Minoan Lines een moeilijke periode door te maken. De maatschappij is enkele jaren geleden overgenomen door Grimaldi Lines. De service aan boord is daarmee niet beter geworden om het maar zachtjes uit te drukken. Ook zijn er relatief veel vertragingen en vallen boten soms plotseling uit. Op dit moment raden we camperaars niet aan met Minoan Lines te reizen.

Een goed alternatief lijkt Anek Lines, die samen met Superfast Ferries een dagelijkse verbinding vanuit drie plaatsen in Italië (Venetië, Ancona en Bari) onderhoudt. Je kunt zelf via de websites boeken. Mocht je daar geen tijd of zin in hebben dan kan dat ook heel goed via het Griekse reisbureau Greek Ferries. Zij spreken uitstekend Engels en er is zelfs een Nederlands sprekende dame die je daar kan helpen.

 

Daarnaast zijn er nog verschillende andere (kleine) maatschappijen die bijvoorbeeld vanuit Bari, Brindisi en Otranto varen. Vaak snelle overtochten, maar voor campers vind ik die overtochten minder geschikt. Er is bijvoorbeeld meestal geen camping aan boord. Ze zijn wel goedkoper, maar dat prijsverschil weegt niet op tegen de langere rit, de dure benzine en de hoge tol in Italië.