OVER ZEE NAAR GRIEKENLAND

Let op: In verband met Covid-19 varen de meeste maatschappijen tot 15 juni niet voor campers en passagiers. De situatie daarna is nog onduidelijk en mogelijk per maatschappij verschillend. Informeer bij je reis-agent of bij de maatschappij hoe dat voor jullie overtocht zit. 
Onderstaande informatie is dus op dit moment niet betrouwbaar!

Op deze pagina vind je informatie over de overtocht met de boot
van Italië naar Griekenland. Je kunt zelfs via deze pagina rechtstreeks boeken(zie onderaan deze pagina)!

Vroeger bespraken we de boot pas in april. Tegenwoordig doen we dat in januari.
Je kunt vanaf verschillende plaatsen in Italië vertrekken. Het meest populair bij mensen met campers zijn Venetie en Ancona
In Griekenland kom je aan in IGOUMENITSA (Noord-Griekenland) of in PATRAS(voor het zuidelijk deel van Griekenland)

Bij een aantal maatschappijen kun je met camper en caravan kamperen aan boord.
Dit betekent dat je een plekje krijgt op een groot dek, met open ramen aan de zijkant. Je krijgt elektriciteit en er zijn douches voor de kampeerders.
Je mag niet koken, maar je kunt van de restaurants gebruik maken. Het eten is niet erg duur (zelfbediening). Drankjes zijn wel duur.
Overdag is (meestal) het zwembad open (klein en gevuld met zeewater). 's Avonds kun je naar de disco of naar het casino. Op sommige boten speelt een Griekse muzikant in de salon.

Belangrijke informatie: halverwege maart 2004 kwam plotseling het bericht dat camping aan boord niet meer mogelijk was. Zie de discussie op het forum . Intussen lijken een aantal maatschappijen dit weer aan te bieden, maar dat kan snel veranderen. Houd deze website en ons forum daarom in de gaten! Sinds 2004 is de toegang tot het camperdeck in ieder geval geregeld met pasjes. Ook worden er slechts een beperkt aantal campers en caravans toegelaten, namelijk maximaal 50 units (kampeerauto of auto/caravan combinatie.
Vanaf 2012 lijkt in ieder geval Minoan Lines een moeilijke periode door te maken. In het voorjaar komt het bericht dat de afvaarten vanuit Venetië worden gestaakt (behalve in de periode half juni - half september) en die vanuit Ancona langzamer worden gevaren. In 2013 vaart Minoan niet meer vanuit Venetië, maar worden afvaarten gestart vanaf Triest in Noord -Italië.

We gaan in op een drietal mogelijkheden bij grotere maatschappijen die een paar keer per week, of zelfs dagelijks van Italië naar Griekenland varen. Klik op de logo's om direct naar de websites van de maatschappijen te gaan.

Minoan Lines: Vaart vanaf Triest en Ancona (zes dagen in de week). Camping All inclusive (camper aan de elektra, slapen in een hut) Korting voor NKC en ANWB leden.
Superfast Ferries: Vaart vanaf Ancona en Bari. Deze maatschappij is in 2007 opnieuw begonnen met camping aan boord.
Anek Lines: deze maatschappij vaart vanaf 2005 vier maal per week vanuit Venetië (i.p.v. Triëst zoals vroeger) en biedt deels camping aan boord. De dagelijkse dienst vanuit Ancona (samen met Superfast) biedt ook camping aan boord. Korting voor NKC leden.

Daarnaast zijn er nog verschillende andere (kleine) maatschappijen die bijvoorbeeld vanuit Bari en Brindisi varen. Voor campers vind ik die niet zo geschikt. Er is bijvoorbeeld meestal geen camping aan boord. Ze zijn wel goedkoper, maar dat prijsverschil weegt niet op tegen de langere rit, de dure benzine en de hoge tol in Italië.
Uitgebreide informatie vind je op de verschillende websites (Meestal in het Engels). Boeken kan via Internet (meestal met creditcard), via de generaal agent in Nederland en soms via een reisbureau. In de laatste gevallen kun je meestal gespreid betalen.