Katéleios

Op het eiland Kefalonia is dit een van de mooiste plekken. Hoewel het (Engelse) toerisme sterk in opkomst is, is het er relatief rustig. Het dorpje bestaat vooral uit restaurants. Er zijn twee winkeltjes die het hoogst noodzakelijke verkopen. Ook brood en iets verder weg is ook een echte bakker.
Ten zuiden van het kleine plaatsje is het strand. Overdag zijn er zwemmers, maar 's morgens vroeg en 's avonds is het doodstil. Twee douches voor de watervoorziening, verder is er niets....
Er is wat schaduw van kleine boompjes. De zee is helder en schoon. Je kunt in het dorp een motorboot huren om daarmee de andere (en vaak eenzame) baaitjes af te gaan.
Veel restaurants. Twee kunnen we van harte adviseren. Boven het dorp aan de weg is Jerry's Elliniko, verreweg het lekkerste met veel heerlijke gerechten. Jerry Avgerinos and Maaike Jansink (ja, ja) maken er elke dag iets bijzonders van. Boven het strand: klein maar fijn, beach bar (en hotel) "dreams". De Engelse eigenares maakt heerlijke schotels, ook vegetarisch.

Voorzieningen: zandstrand, douches, restaurants
GPS: N38 04.013 E20 45.225
Bezocht 2006 en 2011

Kaart