Metsovo

Het stadje Metsovo ligt op een hoogte van 1.160 m dicht bij de Katarapas op de route die, van west naar oost, dwars door het Pindosgebergte leidt. In de omgeving van Metsovo ontspringen vier van de belangrijkste Griekse rivieren.
In Metsovo en omgeving zijn eeuwenoude tradities bewaard gebleven (houtsnijwerk, weef- en borduurwerk, kaas en wijn, enz.). Vooral op zondagen ziet men er, ten behoeve van de toeristen, nog vaak oudere mensen in traditionele klederdracht rondlopen. Metsovo is tevens een populair wintersportoord, met meerdere skimogelijkheden. In 2002 stonden we 's nachts gewoon op het dorpsplein, waar overdag de bussen met toeristen parkeren.
Maar er is een beter alternatief: Vlak voor Metsovo rijdend vanaf de Katarapas passeer je aan je rechterkant het Metsovo skiresort. Op de grote parkeerplaats met diverse restaurantjes waar veel vrachtwagens stoppen zie je links een geasfalteerd weggetje omhoog gaan(bij wat skihuisjes) richting skihellingen. Als je dat oprijdt kom je op een plateau direct onder de liften. Een prima en rustige overnachtingsplek. Vlak bij is een open wasplaats/gebouwtje/bron waar je water kunt halen. Verder is er niets, maar wel een prachtig uitzicht (met dank aan Ina en Marinus Hussaarts).

Voorzieningen: Parkeerplaats, restaurants, water
GPS: N39 47.064 E21 09.386.
Bezocht 2008

Kaart