Nea Moudánia

De eerste vinder van Chalkidiki, Kassandra, is voor kampeerders niet heel interessant. Het schiereiland staat vol met grote hotels en er zijn relatief weinig mogelijkheden om te kamperen.
We vonden wel een leuke plek aan het begin van Kassandra in Nea Moudania. Daar liggen twee kampeerterreinen, met ongeveer dezelfde naam: Ouzouni. Inderdaad twee broers. Vertegenwoordigers staan je aan het begin op te wachten om je naar hún camping te laten gaan. Wij kozen intuïtief voor de linkse camping: A Ouzouni Beach.
We staan op een mooie plek op deze prachtige, pas gerenoveerde camping voor de ACSI prijs van 16 €. Veel voorzieningen en een prachtig strand met een hele mooie zonsondergang. De douches, waar zachte klassieke muziek wordt gedraaid, zijn allemaal voorzien van een hand- en regendouche! Op het terrein worden elke morgen alle straatjes “gestofzuigd”.

Op 2 km het dorpje Nea Moudania met haven. Leuk fietstochtje. Koffie aan de haven. Geen toerist te zien. Vlakbij een enorme Massoutis supermarkt voor alle benodigde inkopen
Je kunt vanaf de camping ook naar het zuiden fietsen. Na een kwartier stuit je op een in het begin vorige eeuw gegraven kanaal dat het schiereiland Kassandra doorsnijdt. Vlakbij een strand dat er in september verlaten uitziet.

Een mooi fietstochtje is ook naar het noordwestelijk gelegen Aghios Mamma. Traditioneel dorpje. Strand met restaurantje vlakbij, als je zelf alles meeneemt kun je er ook staan met je camper. Schulz (WoMo-Reihe 1, blz 144) beschrijft deze plek ook , maar geeft ten onrechte aan dat wc’s en douches werken. Dat was in 2021 niet zo...

Voorzieningen: twee campings met alle voorzieningen, restaurant
GPS: N 40.216763, E 23.3182714
Bezocht 2021

Kaart