Paleros

Paleros is een perfecte plek om een paar dagen te verblijven. Je camper zet je pal aan het strand, met een prachtig uitzicht. Achter de campers aan de weg is een waterkraan.

Overdag kan het wat drukker zijn met dagjesmensen. Soms komen die per boot vanaf een van de eilanden, waaronder Lefkas, tegenover Paleros.
In 2012 zijn er zelfs toiletten neergezet, waarvan één met een douche. Verboden te kamperen lijkt alleen voor tenten te gelden.
Met de fiets is het een kwartiertje naar het vriendelijke dorpje, met cafeetjes, enkele restaurants (waaronder één die Indiase gerechten serveert!), een supermarkt en een internetcafé.
In 2016 zijn alle ingangen behalve de laatste afgesloten met 2m balken. Er worden, volgens de daar aanwezige Italianen, beperkt campers toegestaan: max 6, geen luifel, geen stoeltjes buiten. Wij stonden er drie dagenweer met alle plezier, geen politie gezien. In 2021 is het allemaal weer wat soepeler. Wel druk, ook in september!
We ontdekten een nieuw zeer goed restaurant in Paleros: The New Mill tavern. In een achteraf straatje. Als je binnenkomt staat er meteen koude rosé en water klaar en vervolgens worden de hapjes een voor een geserveerd. Zeer smakelijk ook als je geen vlees en vis eet. Fantastische bediening. In 2021 is dit restaurant naar een ruimere plek verhuisd, wat dichter bij het dorp. Nog steeds uitstekend.

 

Voorzieningen: zandstrand, waterkraan Toilet, Douche, dorpje om de hoek.
GPS: N38 47.820 E20 50.992.
Bezocht 2007, 2010, 2011, 2012,2016, 2021

Kaart