Pefkóulia

Wij vonden ongeveer 2 kilometer ten noorden van Aghias Nikitas aan de westkust van Lefkas een mooie plek bij het schitterende strand van Pefkoulia. Een voortvarende Griekse ondernemer heeft het strand helemaal ingericht. Ligbedden, een beachbar met drinken en een beetje eten, een zwembad, wc's en douches. Voor campers is een apart stuk ingericht.
Vier campers kunnen op een plateau staan met prachtig uitzicht op het strand, onder wat boompjes met voldoende schaduw. Je krijgt elektra, water en kan gebruik maken van alle faciliteiten voor 15€. Er is ook WiFi, maar die is wat moeilijk afgesteld zodat deze vaak wegvalt.
Wij konden de mooiste van de vier plekken bemachtigen. Nadelen? Eigenlijk alleen dat er niet echt wat te eten is, behalve wat snacks. Dus zelf koken is het beste en ook wel leuk want 's avonds zijn alle strandgangers weg.
Het leuke maar zeer toeristische dorpje is 2 km weg. 's Morgens boodschappen doen is goed te doen, maar er 's avonds gaan eten is lastig. Wij durven niet met de fiets of lopend bij donker over de weg waar de auto's toch wel als gekken rijden. Taxi's zijn er niet.

Voorzieningen: strand, zwembad, snackbar, douches, WC's, WiFi, dorpje op enkele kiliometers
GPS: N38 48.121 E20 37.722
Bezocht 2011

Kaart