Platariá

s Avonds aankomen in Igoumenitsa, en dan toch binnen een half uur zitten eten in Plataria. Of de avond voor je boot vertrekt nog één nachtje in een echt Grieks dorp staan. Het kan allemaal in Plataria, gelegen op een half uurtje rijden ten zuiden van Igoumenitsa.
Je camper zet je op de kade: heerlijk slapen en .....de volgende ochtend verse broodjes.
Een alternatief voor de kade is het strand aan de zuidkant op 200 meter van het dorpje waar nog mooiere kampeerplekken zijn en waar je in de meeste gevallen wel een paar dagen mag staan.
Aan de kustweg naar het zuiden staat bij het strand een dubbele rij eucalyptusbomen. Onder de schaduw van deze bomen vind je een prachtige plek. 's Avonds komen er veel campers bij, maar meestal slechts voor één nacht. Overdag is het er heel rustig. De plek ligt aan een mooi strand in een beschutte baai.In 2006 waren er langs de weg aan de zuidkant van het dorp plekken die speciaal voor campers leken te zijn. Waterkraantjes, wc's. In 2007 waren deze plekken voorzien van borden "verboden te kamperen"?! Maar ook toen stonden we er twee nachten.....In 2010 viel het hele jaar nergens iemand vrij kampeerders lastig, dus ook hier niet (één nacht). dat geldt ook voor 2016.

In 2021 is er in Plataria een heel andere situatie ontstaan:
1. De kade waar de campers konden staan is een fietspad geworden. Het fietspad is afgezet met paaltjes die het (bijna) onmogelijk maken om er nog met de camper te staan.
2. Er is een officiële camper-stop gekomen waar ongeveer 10 campers voor 15 euro per nacht kunnen staan. Water en loosstation zijn er ook.
3. De hele kust ten zuiden van Plataria is (nog meer) geëxploiteerd. Overal strandstoelen en ligbedden. Douches, wc's, volleybalnetten. Bovendien zijn er een paar mooie (culinaire) restaurants bij gekomen. Heerlijk eten.
Zie aanvullende foto's hieronder!!

Voorzieningen: camperplaats, zandstrand, waterkraan, wc's , restaurants op afstand
GPS: N39 27.072 E20 16.765.
Bezocht 1999, 2000, 2001, 2006, 2007, 2010, 2016, 2021

Kaart